Serie

Skribent

MovieZine

23 augusti 2024 | 14:30

Två svenskar syns i Roland Emmerichs påkostade gladiator-serie

Håll ögonen öppna på TV4 i helgen!
I helgen är det äntligen Sverigepremiär för ”Those About to Die” på TV4.
 
Oscarsvinnaren Anthony Hopkins, Iwan Rheon från ”Game of Thrones” och en lång rad europeiska skådisar trängs i ensemblen. Det är stjärnspäckat och påkostat, med ingen mindre än Roland Emmerich (”Independence Day”, ”2012” i registolen. Nu byter han ut katastroffilmerna mot ett blodigt gladiator-spektakel.
 
Extra kul för publiken är att två svenska skådespelare dyker upp i rollistan. Håll ögonen öppna efter Christian Hillborg som spelar Noro och Victor von Schirach i rollen som Passus.
 
Christian Hillborg känner vi bland annat igen från musikalkomedin ”En del av mitt hjärta” (2019). Han har också synts i tv-serier som ”Top Dog” och ”The Playlist”, och gjort engelsktalande roller i ”The Last Kingdom” och ”Fleabag”. Han skriver på Instagram: ”Underbart att vara en del av denna jätteproduktion, en episk serie av Roland Emmerich.” 
 
Victor von Schirach har du kanske sett i tv-serierna ”Strandhotellet”, ”Fartblinda” eller ”Svartsjön”. Båda de fick spendera flera veckor i Cinecitta-studion i Rom och leka loss i svärd-och-sandaler-genren.
 
"Those About to Die" får premiär imorgon lördag (24 augusti) på TV4 och TV4 Play+.
 
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Christian Hillborg (@chillborg)

| 23 augusti 2024 14:30 |