Film

Skribent

Anders Eklöf

18 juni 2024 | 13:48

Uppföljaren till "Super Mario Bros. Filmen" har premiär 2026

Mario och gänget återvänder till biodukarna den 24 april 2026.
Förra året hade "Super Mario Bros. Filmen" biopremiär, som blev den mest inkomstbringande filmen baserad på ett spel och den tredje största animerade filmen genom tiderna (efter "Lejonkungen" och "Frost 2").
 
Att det kommer en uppföljare på succén visste vi redan, men nu har Super Mario-skaparen Shigeru Miyamoto på Nintendo gått ut på sajten X att nästa film har premiär i Japan den 24 april 2026.
 
- Vi jobbar med teamet på Illumination för att göra en kul film, så fortsätt att se fram emot den, skriver han.
 
"Super Mario Bros. Filmen" var även den näst mest inkomstbringande filmen under förra året, men blev besegrad av "Barbie".
 
I den första filmen hörde vi Chris Pratt i huvudrollen som Mario, där han och hans bror Luigi (Charlie Day) transporteras till Svampriket där de måste rädda båda världarna från den onda draken Bowser (Jack Black). Vi hörde även Anya Taylor-Joy som prinsessan Peach, Keegan-Michael Key som Toad och Seth Rogen som Donkey Kong.
 
Vår recensent Lucas Mass kallade den för "ett snyggt men papperstunt tv-spelsäventyr" med en 2:a i betyg. Jag tyckte dock om den och skrev att jag fick "en underhållande, färgglad och trogen bioupplevelse som mitt barn-jag skulle ha älskat".
 
Vilka nya karaktärer och skådespelare som dyker upp i uppföljaren är ännu oklart. Idag kl. 16.00 sänds en Nintendo Direct med fokus på Switch-spel som släpps 2024, men kanske får vi veta något där.
 
Vad tyckte du om den första filmen?
| 18 juni 2024 13:48 |