Serie

Skribent

Alexander Kardelo

30 september 2024 | 12:00

Vart tog han vägen? "Lost"-stjärnan Ian Somerhalder har inte filmat på 5 år

Skådespelarkarriären är lagd på hyllan sedan 2019. Stjärnan från ”Lost” och ”The Vampire Diaries” väljer nu bara att agera för miljön.
TV-publiken minns säkert Ian Somerhalder från rollen som Boone i ”Lost” (2004), eller Damon i ”The Vampire Diaries” (2009). Nu har den 45-årige skådespelaren inte agerat sedan ”V Wars” från 2019, och det är ingenting han saknar.
 
I en intervju med People berättar Somerhalder vad han pysslat med under de senaste fem åren. Hans nya passion är djur, miljö och markhälsa. Han är bland annat förespråkare för regenerativt jordbruk, och har hjälpt till att lansera dokumentärer som ”Kiss the Ground”:
 
- TV-serierna har lett mig dit jag känner mig som mest autentisk, i ett par cowboy-boots, där jag får mata kor och sköta om hästar. Den 19 augusti var det fem år sedan jag stod framför kameran som skådespelare. Jag lämnade yrket efter ”V Wars” för att bygga upp mina företag och uppfostra mina barn.
 
Somerhalder har två barn tillsammans med skådespelerskan Nikki Reed, känd från "Twilight"-filmerna.
 
- Jag säger det ödmjukt och med all respekt, men jag gör hellre det här än att spenderar två månader i någon stad, på en tv-inspelning utan min familj, tillägger han.
| 30 september 2024 12:00 |