Spel

Skribent

Anders Eklöf

10 oktober 2024 | 07:00

Vänta lite nu - är Nintendo Switch 2 en väckarklocka?

Nintendo har visat upp den mycket udda prylen, Alarmo.
De senaste månaderna har det gått många rykten om att det är dags för Nintendo att snart visa upp sin nya konsol som ska ersätta den populära Nintendo Switch, som är tänkt att lanseras någon gång under nästa år.
 
Är det helt enkelt en starkare Switch, har den någon unik funktion som en kamera, eller är det helt enkelt bara en väckarklocka?
 
Skämt åsido, men det sistnämnda är i alla fall vad som Nintendo har visat upp, deras väckarklocka Alarmo.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Nintendo Sound Clock: Alarmo har rörelsesensorteknik som reagerar på rörelser som den som sover gör, "så att du kan snooza ditt alarm med bara rörelser eller stoppa det genom att gå upp ur sängen", som de skriver i ett pressmeddelande.
 
Ljuden kan skräddarsys från de fem Nintendo-spelen "Super Mario Odyssey", "The Legend of Zelda: Breath of the Wild", "Splatoon 3", "Pikmin 4" och "Ring Fit Adventure".
 
Vill du alltså vakna till att Zelda säger "wake up, Link" eller den härliga låten "Jump Up, Super Star" från "Super Mario Odyssey" – är det bara att skaffa Alarmo för cirka 99 dollar.
 
Alarmo ska även kunna se hur mycket man rör på sig i sömnen. Jag är mest nyfiken vilka andra typer av rörelser som förekommer i sängar som den kan analysera...
 
När Nintendo är redo att visa upp sin nästa konsol återstår att se.
 
| 10 oktober 2024 07:00 |