Video

Skribent

Martin Persson

12 oktober 2024 | 18:00

Video: Jokerns 20 mest avskyvärda brott

Tortera hjältar, förgifta godis eller korrumpera lagen. Brottets konung har inte legat på latsidan under sin 80-åriga historia.
Med ”Joker: Folie á deux” som rullar på biograferna och en av Joaquin Phoenix spelad Arthur Fleck som hamnar i domstol för sina brott tycker vi att det är utmärkt läge att kika på vad mer Jokern är skyldig till under sin långa historia av genialt bisarra brott och många skratt.
 
Karaktären skapades liksom andra Batman-karaktärer av Bob Kane och Bill Finger och dök först upp 1940. Därefter har han synts i ett stort antal tidningar, filmer och TV-serier och begått ett oräkneligt antal elakheter.
 
I videon nedan samlas de 20 mest minnesvärda brotten från vår egen ”clown prince of crime”. Heath Ledgers alltid så minnesvärda insats från ”The Dark Knight” och hur han korrumperar Gothams frälsare Harvey Dent är givetvis med, men även hur han i serietidningar och tecknade filmer gör hemskheter som att tortera och göra Robin till sin tjänare, förgiftar sockervadd eller förorenar vattnet för att kunna kräva upphovsrätt på fiskar med hans eget ansikte.
 
Det blir bara mer och mer bisarrt och alltmer ondskefullt ju mer man gräver i det. Ta en titt på videon nedan och äcklas och skratta till Jokerns bus som gått alldeles för långt:
 
| 12 oktober 2024 18:00 |