VIDEO

Skribent

Martin Persson

4 juli 2024 | 21:30

Video: Så blev "Smile" en otäckt relaterbar succé

Allt har potential att bli läskigt.
Parker Finns hyllade skräckfilm ”Smile” blev en stor succé när den släpptes 2022. Vad som tog sin början i en kortfilm av regissören ett par år tidigare utvecklades senare till en skräckinjagande psykologisk thriller om en kvinna som efter ett trauma hemsöks av paranoia och mentalt förfall.
 
Något så simpelt som ett brett och onaturligt leende blev mäktigare än de flesta andra övernaturliga väsen man kan framkalla i genren och genom omåttlig spänning och en upptrappande olustig, nästan bisarr känsla lyckas man skapa en väldigt kuslig och originell skräckfilm.
 
I videon nedan finns en intressant analys av hur man kan skapa skräck av något så simpelt och hur det relaterar till våra vardagssituationer. Psykologin bakom filmen är väldigt intressant och ger filmen ett extra lager djup och mänsklighet. Våra känslor kan vara svåra att få bukt med och kanske döljer sig ett mörker inom oss alla?
 
 
”Smile” streamar på Netflix och finns att hyra & köpa hos Viaplay och SF Anytime. För fans av filmen är det även värt att nämna ett uppföljaren ”Smile 2” har premiär redan nu i höst. Märk upp 18 oktober i kalendern!
| 4 juli 2024 21:30 |