Film

Skribent

Lisa Strand

18 juni 2024 | 13:00

Jennifer Lawrence drivs till vansinne i mörk komedi

Lynne Ramsays kommande film "Die, My Love" spelas in i sommar.
Lynne Ramsay har ett kort, men väldigt imponerande CV, hon har regisserat titlar som:  "Ratcatcher" (1999), "We Need to Talk About Kevin" (2011) och hennes senaste långfilm "You Were Never Really Here" (2017) med Joaquin Phoenix i huvudrollen.
 
The Calgary Herald bekräftar nu att Lynne Ramsays nästkommande film blir "Die, My Love" som är baserad på boken med samma namn, skriven av den argentinska författaren Ariana Harwicz.
 
Nu bekräftas också att Oscarsvinnaren Jennifer Lawrence ska spela huvudrollen i filmen och att Martin Scorsese ("Killers of the Flower Moon") står som producent för projektet, skriver World of Reel. Den senaste gången vi såg Lawrence i en liknande roll var i Darren Aronofskys "Mother!" (2017), så detta bör passa som handen i handsken. Filmen planeras påbörja sin inspelning redan i sommar.
 
Boken utspelar sig i ett bortglömt område på den franska landsbygden, där en mamma drivs till vansinnets rand av äktenskap och moderskap. Lawrence har jämfört romanen med Sylvia Plath, särskilt eftersom den handlar om en kvinna som lider av postpartum och faller in i vansinne.
 
– Det är en berättelse om mental hälsa och kollapsen av ett äktenskap, men den är verkligen jävla rolig. Åtminstone tycker jag att den är rolig... Men jag kommer från Glasgow, så jag har en väldigt mörk humor, berättar regissören för Variety i en tidigare intervju.
 
Filmen spekuleras få sin premiär på Cannes filmfestival 2025.
| 18 juni 2024 13:00 |