Spel

Skribent

Anders Eklöf

10 oktober 2024 | 15:00

"A Quiet Place"-spelet kräver att du är tyst i verkligheten

Spelet "A Quiet Place: The Road Ahead" lyssnar på din omgivning via mikrofonen i handkontrollen för att låta dig leva in i den skrämmande världen från skräckfilmerna.
Den 17 oktober släpps spelet "A Quiet Place: The Road Ahead" till PC, Xbox Series X/S och Playstation 5 – som är baserat på skräckfilmerna av "The Office"-skådisen John Krasinski.
 
Ur ett förstapersonsperspektiv får du utforska den postapokalyptiska världen och undvika de blinda utomjordiska varelserna med förhöjd hörsel, som karaktären Alex Taylor. Hon är en tidigare collegestudent med astma, som tillsammans med sin pojkvän Martin måste undvika monstren för att överleva.
 
I en ny live action-trailer för spelet får vi se att spelet har en funktion som gör att monstren hör dig via mikrofonen i handkontrollen om du låter för mycket när du sitter och spelar.
 
Det lär säkert gå att stänga av funktionen, men det låter helt klart som ett sätt att maxa inlevelsen på. En stor del av spelupplevelsen handlar redan om att du ska navigera omgivningarna så tyst som möjligt.
 
| 10 oktober 2024 15:00 |