Film

Skribent

MovieZine

27 september 2024 | 10:45

Alexander Skarsgård spelar mot Kate Winslet: "Kunde inte tacka nej"

Alexander Skarsgård berättar om rollen som charmig konstnär i bioaktuella "Lee".
Alexander Skarsgård och Kate Winslet spelar mot varandra i det bioaktuella krigsdramat "Lee". Det handlar om fotografen Lee Miller, spelad av Kate Winslet, som lämnar sitt tidigare liv som fotomodell för att arbeta som rapporterande krigsfotograf för tidningen Vogue.
 
Vi får följa Lees arbete vid frontlinjen av andra världskriget där hon upplever flera av krigets största och mest hemska händelser och dokumenterar dessa med sina bilder.
 
Under sina tidiga år på rivieran träffar hon den charmige engelske konstnären Roland Penrose som spelas av självaste Alexander Skarsgård. Under en intervju med HeyUGuys berättar Skarsgård om hur han reagerade när han fick samtalet från sin agent:
 
- Jag sa "ja" så fort min agent sa att "Kate Winslet ville komma i kontakt med dig".
 
- Det är Kate Winslet. Jag har aldrig arbetat med henne men när man får chansen att arbeta med något som det här, med en av de största, så gör man bara det.
 
- Hon tillbringade många år för att få detta färdigt, hade så pass mycket tid att tänka igenom karaktärerna och var så passionerad över projektet att det inte fanns en chans för mig att inte göra det, säger Skarsgård.
 
"Lee" har biopremiär idag. Läs MovieZines recension här...
 
Niclas Ohlsson
 
| 27 september 2024 10:45 |