Serie

Skribent

Alexander Svensson

2 juli 2024 | 19:15

Asagudar kommer till "The Sandman" - flera "Game of Thrones" skådisar hoppar på fantasyserien

Den fornnordiska mytologin exporteras än en gång till Hollywood, och den här gången gestaltas figurerna av skådespelare från "The Witcher" och "House of the Dragon".
Påkostade fantasyserien “The Sandman” återvänder till Netflix för en andra säsong, som för tillfället befinner sig under produktion. Serien är baserad på en serietidning av Neil Gaiman och följer Morpheus, härskare över Drömriket, som försöker skapa ordning och reda i sitt rike efter att ha spenderat hundra år som fånge.
 
Den andra säsongen har nu till sig en rad nya skådespelare, som Netflix nu offentliggjort. En hel del av karaktärerna är dessutom, på klassiskt Neil Gaiman-manér, tagna ur mytologi, bland annat vår nordiska asatro. Tor, Oden och Loke kommer nämligen att dyka upp i den nya säsongen.
 
Freddie Fox, högaktuell som ser Gwayne Hightower i "House of the Dragon" är nästa skådis att spela Loke (dock inte Marvelversionen).
 
Tor spelas av Laurence O’Fouarain, känd från “The Witcher: Blood Origin” och “The Gentlemen”. Som Oden får vi se Clive Russell, som synts i “Game of Thrones” och även är aktuell.för nästa säsong av “One Piece”. Och som Loke blir det Freddie Fox, som så sent som i måndags kunde ses som Gwayne Hightower i nya säsongen av “House of the Dragon”.
 
“The Sandman” har dock inte bara rollsatt asagudar, utan även ett gäng andra karaktärer från Gaimans värld. Ruairi O’Connor (“The Morning Show”) kommer att spela Morpheus son Orpheus, Ann Skelly (“The Nevers”) spelar Nuala, Douglas Booth (“The Dirt”) spelar Cluracan, Indya Moore (“Aquaman and the Lost Kingdom”) spelar Wanda, Steve Coogan (“The Trip”) spelar Barnabus och självaste Jack Gleeson (Joffrey i “Game of Thrones”) är ombord som Puck.
 
Säsong 2 av “The Sandman” har ännu inget premiärdatum, men sannolikt siktar Netflix på 2025.
| 2 juli 2024 19:15 |