Spel

Skribent

Anders Eklöf

3 oktober 2024 | 17:00

"Baldur's Gate 3"-utvecklarnas nästa spel släpps tidigast 2029

Det blir dock inte "Baldur's Gate 4" eller ett spel i "Dungeons & Dragons"-universumet.
Förra årets mest hyllade spel är utan tvekan rollspelet "Baldur's Gate 3" som bland annat fick betyget 5 av 5 på MovieZine, röstades fram till årets spel av er läsare och krossade allt motstånd på The Game Awards.
 
Spelet har sedan dess sålts i över 20 miljoner exemplar, men utvecklarna Larian Studios har inte bråttom att släppa nästa försäljningssuccé.
 
De har tidigare sagt att de arbetar på två nya spel samtidigt, men att inget av dem är "Baldur's Gate 4" och att det inte kommer ha något att göra med "Dungeons & Dragons"-universumet.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
När de här spelen släpps är ännu oklart, men under SEA Games Awards befann sig studiochefen Swen Vincke på plats för att ta emot ett pris.
 
- Vi måste jobba hårt med nästa spel så att vi kan komma tillbaka hit om fem år, sade han i samband med prisutdelningen.
 
Fem år framåt är 2029, men när sajten IGN konfronterade honom backade han och antyder att vi kan få komma att behöva vänta ännu längre än så på nästa spel.
 
- Jag visste att ni skulle plocka upp det, men det var bara ett skämt. Jag vet inte, men vi släpper det när det är klart. Det är stora spel som tar tid, så tänk inte för mycket på datumet.
 
"Baldur's Gate 3" visades upp för första gången 2019 och släpptes sedan 2023, men lär ha varit under utveckling ett tag innan dess. Det tar helt enkelt lång tid för de flesta att färdigställa sina spel nuförtiden – men fem år framåt låter ärligt talat inte helt orimligt.
 
| 3 oktober 2024 17:00 |