Spel

Skribent

Anders Eklöf

30 augusti 2024 | 15:45

Betala 1200 kr om du vill spela med Indiana Jones klassiska outfit

Vill du att Indiana Jones ska se ut som i filmen "Temple of Doom" gäller det att plocka fram plånboken.
Den 6 december släpps äntligen det lovande spelet "Indiana Jones and the Great Circle" av svenska Machinegames till Xbox Series X/S (till PS5 i början av 2025).
 
Här ser vi den modiga arkeologen ge sig ut på ett äventyr som utspelar sig mellan händelserna i "Jakten på den försvunna skatten" och "Indiana Jones och det sista korståget" där han måste stoppa onda makter från att få tag på en uråldrig kraft från den stora cirkeln – som är mystiska platser på planeten som formar en cirkel.
 
Är det så att du föredrar att spela som en lite mer naken Harrison Ford med utseendet från "Indiana Jones och de fördömdas tempel" från 1984, måste du dock plocka fram plånboken.
 
 
För att få utseendet från filmen måste du nämligen köpa Premium Edition av spelet, som kostar 1200 kronor på Xbox. Paketet innehåller även en expansion, en digital konstbok och tre dagars tidig åtkomst till spelet – samt utseendet från "Temple of Doom".
 
Skaffar du spelet via Game Pass där det ingår kan du uppgradera till Premium Edition för 35 dollar, vilket är ett billigare alternativ.
 
Lite dyrt, eller? "Indiana Jones and the Great Circle" är ett av många spel från den senaste tiden med en dyr utgåva med extra krimskrams, som "Star Wars Outlaws" som låser uppdrag bakom betalvägg.
 
Det framgår inte om det kommer gå att köpa dräkten separat. Frågan är också hur viktigt det är hur Indy ser ut i ett spel med förstapersonsperspektiv?
| 30 augusti 2024 15:45 |