Film

Skribent

Alexander Kardelo

22 augusti 2024 | 22:15

Bill Skarsgård: Nya "The Crow" är inte en remake

"Vi gör något väldigt annorlunda" säger skådespelaren.
Snart är Bill Skarsgård åter bioaktuell, nu som hämndlysten gothsnubbe som vandrar mellan de dödas och de levandes värld. Den brutala fantasy-thrillern "The Crow" har mötts av en del skeptiska kommentarer online, speciellt då filmen från 1994 har en stark kultstatus.
 
Skarsgård vill dock påminna oss alla om att den nya versionen inte är en remake. Snarare en ny adaption av James O'Barrs serieroman:
 
- Vi gör inte en nyinspelning av den filmen, det var aldrig vår tanke. Jag tycker att den filmen och hans prestation är så ikonisk och borde inte pillas med alls. Så jag är glad att vi försökte göra något väldigt annorlunda med vår film.
 
På samma sätt vill han inte imitera vad Brandon Lee gjorde i originalfilmen utan har hittat sin egna version av Eric Draven. Även om han erkänner att det var "skrämmande" i en intervju med People.
 
- Jag är inte den förste att spela den rollen. Det var en ikonisk prestation, och en tragisk sak som hände Brandon. För mig var det som att ta vilket anat jobb som helst: "Vad är berättelsen? Hur kan jag göra den rättvisa?"
 
"The Crow" får amerikansk biopremiär i helgen, då får vi också höra vad kritikerna har att säga om filmen. Den 30 augusti når den svenska biodukar.
 
| 22 augusti 2024 22:15 |