Film

Skribent

Martin Persson

11 september 2024 | 11:05

Värre än Pennywise? Bill Skarsgård om nya rysaren: ”Aldrig varit så nervös inför en roll”

Det är ingen liten press att tackla läskiga filmikoner.
Bill Skarsgård har ännu bioaktuell med ”The Crow” och tar trots floppen inga vilopauser mellan sina storfilmer.
 
Näst ut efter Brandon Lees ikoniska vålnad och clownen Pennywise blir ett av tidernas mest klassiska filmmonster, nämligen greve Orlok i ”Nosferatu”, ursprungligen spelad av Max Schreck i F.W. Murnaus mästerverk från 1922.
 
Robert Eggers ligger bakom regin för denna film och i ett samtal mellan regissör och skådis hos tidningen AnOther berättar Bill om den stora pressen som kommer med att kliva in i legendarernas skor:
 
- När du kontaktade mig om att spela Orlok blev jag så nervös och chockad. Jag kunde inte förstå det, men jag blev också väldigt exalterad. Jag använde backstoryn och idéerna du skickade till mig och studerade det noga för att det skulle bli så autentiskt som möjligt. I slutändan var jag inte säker på att jag kunde ge dig vad du ville ha av mig, men jag la min själ i det och det blev mer än bara en audition.
 
Trots blandad kritik kring ”The Crow” har Bills framträdande fått god kritik och den visionära regissören Robert Eggers har ju tidigare gjort succé med bland annat ”The Northman”, så det är bara att hoppas att han gör den ikoniska berättelsen rättvisa.
 
"Nosferatu" har biopremiär den 3 januari nästa år.
| 11 september 2024 11:05 |