Film

Skribent

Andreas Samuelson

31 augusti 2024 | 21:00

Bill Skarsgård spelade Nosferatu redan som ung - se kortfilmen från 2008

Svenska stjärnan är aktuell med titelrollen i skräck-remaken ”Nosferatu” nästa år. Men han spelade faktiskt en tonårig variant i en kortfilm redan 2008.
Det har inte gått så bra för Bill Skarsgård på sistone. Actionrullen ”Boy Kills World” floppade och rebooten ”The Crow” gick samma öde till mötes efter att ha sågats av kritikerna. Därför håller vi tummarna för ”The Witch”-regissören Robert Eggers remake ”Nosferatu” där Skarsgård spelar den blodsugande titelrollen.
 
Men det är inte första gången skådespelaren axlar den ikoniska skräckfiguren. Redan 2008 spelade han ”tonårs-Nosferatu” i svenska kortfilmen ”Pigan brinner!”. Den svartvita stumfilmen är skriven och regisserad av Anette Skåhlberg (”7333 sekunder Johanna”) och Martin Lima de Faria (”Mamy Blue”) och i de andra huvudrollerna ser vi veteranerna Maria Kulle och Leif Andrée.
 
Det är dock en troligen mer annorlunda version än i den kommande filmen. En blonderad och piercad Skarsgård som verkar gilla mjölk mer än blod. Detta var innan hans stora genombrott med ”I rymden finns inga känslor” och ”Himlen är oskyldigt blå” två år senare.
 
Se kortfilmen nedan:
 
| 31 augusti 2024 21:00 |