Film

Skribent

Viktor Eriksson

30 juli 2024 | 17:30

“Captain America: Brave New World”-skådisen håller inte med om Marvel-kritiken

“De håller filmen vid liv”.
Skådespelaren Tim Blake Nelson håller inte med om kritiken att Marvels många superhjältefilmer skulle ha haft en negativ påverkan på filmvärlden.
 
– Marvel har blivit ett fenomen utan motstycke i filmhistorien, säger Tim Blake Nelson till TheWrap, i samband med San Diego Comic-Con, och fortsätter.
 
– Dussintals filmer med karaktärer som rör sig in och ut ur varandras berättelser, som kommer samman, går isär och kämpar mot varandra i ett enda universum. Det har aldrig hänt tidigare i film. När folk ger sig på dessa filmer och säger, “Nåväl, det är inte riktigt film” eller “Det här är döden för filmen” så tror jag faktiskt snarare att de håller filmen vid liv, och jag menar verkligen det.
 
Tim Blake Nelson i "The Incredible Hulk" från 2008. 
 
Värt att notera är att Tim Blake Nelson själv är en del av Marvels filmuniversum och spelar karaktären Samuel Sterns i både “The Incredible Hulk” och kommande “Captain America: Brave New World”. Han kan därmed anses vara en smula jävig. Skådespelaren är samtidigt inte någon främling för det som ibland anses vara “fin" film. Bland annat syns han i Coen-brödernas “O Brother, Where Art Thou?” och “The Ballad of Buster Scruggs”
| 30 juli 2024 17:30 |