Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

30 juli 2024 | 17:00

Nu på SVT Play: Se Martin Freemans "bästa roll hittills" - i brittisk snutserie

Glöm Dr. Watson i "Sherlock", Bilbo i "Hobbit"-filmerna och Tim i "The Office", det är som korrupt snut i "The Responder" där Martin Freeman är allra bäst.
Efter att Martin Freeman plockade hem den internationella Emmyn för bästa manliga skådespelare, för insatsen som snuten Chris Carson i den första säsongen av "The Responder", så är han nu tillbaka med fortsättningen. När den andra säsongen släpptes på hemmaplan i Storbritannien tidigare under sommaren, så har flera brittiska medier börjat hävda att Freeman hittat "karriärens bästa roll hittills" och att han aldrig varit bättre. 
 
Med tanke på att Freeman dykt upp i mängder av påkostade ("Black Panther", "Hobbit"-filmerna) och kritikerrosade ("Fargo", "Breeders", "Sherlock") produktioner genom åren, så är det verkligen ett gott betyg. 
 
"The Responder" följer Chris Carson, en Liverpool-polis som jobbar nattskiften och försöker balansera ett allt mer korrupt arbetsliv med rollen som pappa i privatlivet. Serien är skapad av den före detta brittiska polisen Tony Schumacher, som även han nu hyllts för debuten som manusförfattare. Den andra säsongen tar vid där den första slutade och fortsätter att utmana Freeman på ett både gripande och spännande sätt i huvudrollen. 
 
 
Samtliga avsnitt ur både den första och andra säsongen av "The Responder" finns nu tillgängliga hos SVT Play. 
 
| 30 juli 2024 17:00 |