Serie

Skribent

Alexander Kardelo

18 juni 2024 | 10:00

Därför får ”House of the Dragon” en helt ny vinjett i säsong 2

”Vi behövde en radikal förändring” förklarar seriens showrunner.
”House of the Dragon”-fans möttes av ett helt nytt intro i gårdagens premiär av den andra säsongen.
 
Ramin Djawadis välkända musikslinga finns såklart kvar, den har hängt med ända sedan ”Game of Thrones”-starten. Men vinjetten är nu utbytt mot en medeltida gobeläng där Targaryen-historien och seriens nyckelhändelser vävs in. Precis som tidigare kommer vinjetten att utvecklas och förändras med varje nytt avsnitt, förklarar Hollywood Reporter.
 
- Den otroliga öppningssekvensen för originalserien satte oss i en position där vi måste försöka följa traditionen och utveckla introt. I originalserien fick vi se mer och mer av Westeros. Men i säsong 1 av ”House of the Dragon” insåg vi att historien om blodslinjer och anor hade fått ett slut eftersom Targaryens släktträd nu liksom var fastställt. Det fanns inte mer att göra.
 
Det krävdes ”en radikal ändring”, förklarar seriens showrunner Ryan Condal. Inspirationen kom från medeltida Bayeuxtapeten som är både ett konstverk och ett historiskt monument.
 
- Nu har vi vänt blad. Vi befinner oss i krig. Det här är levande historia och vi vill skilda den på ett visuellt sätt och ge fansen nya saker att dissekera och dyka in i.
 
Se nya introt nedan.
 
| 18 juni 2024 10:00 |