Serie

Skribent

Andreas Samuelson

23 juni 2024 | 15:00

David Fincher planerar fortfarande prequel till klassikern ”Chinatown”

Originalfilmens manusförfattare Robert Towne uppdaterar om läget med serien som planerats sedan fem år tillbaka.
David Fincher ligger knappast på latsidan. Efter fjolårets hyllade ”The Killer” har regissören jobbat på en remake av Hitchcocks klassiker ”Främlingar på ett tåg”. Men redan för fem år sedan annonserades det att han även skulle göra en prequel till Roman Polanskis klassiska thriller ”Chinatown” (1974).
 
Projektet var en TV-serie med den spännande detaljen att Fincher skulle skriva den tillsammans med Oscarsvinnaren Robert Towne, som skrev såväl originalfilmen som dess mindre framgångsrika uppföljare ”The Two Jakes” (1990). Sedan har det varit tyst om serien fram tills nu då Towne uppdaterar i en intervju med Variety:
 
- Allt jag kan att säga är ja, alla avsnitt har skrivits för Netflix. Att arbeta med en naturkraft som David Fincher är ibland är ödmjukande men desto mer upplysande.
 
Filmen från 1974 handlar om privatdetektiven Jake Gittes (Jack Nicholson) som i Los Angeles 1937 anlitas av en förmögen societetskvinna (Faye Dunaway) för att utreda hennes man för otrohet. Detta leder till en rad förvecklingar, dubbelspel och skandalösa avslöjanden. Serien ska följa en ung Gittes och skildra hans relation med poliskollegan Lou Escobar (spelad i filmen av Perry Lopez).
 
Riskabelt att göra en prequel till en klassiker som anses vara en av världens bästa filmer men när både originalförfattaren och (nästan) alltid pålitliga Fincher är inblandade så bådar det gott. Håll utkik på Netflix!
 
Se trailern till filmen nedan:
 
| 23 juni 2024 15:00 |