Film

Skribent

MovieZine

6 oktober 2024 | 15:00

Tidernas största skräcksuccé är tillbaka på Netflix - "riktigt läskig!"

Snart flyter du med... “Det”-filmerna är tillbaka på Netflix, lagom inför skräckens månad.
Plötsligt lamslås den lilla staden Derry i amerikanska delstaten Maine av skräck när flera barn mystiskt börjar försvinna. Några barn får möta sina största rädslor, när de hamnar i den onda clownen Pennywise sällskap, vars historia som övernaturlig mördare sträcker sig långt bakåt i tiden… Från Stephen Kings roman.
 
1990 kom TV-serien om “Det” där den legendariska skådespelaren Tim Curry skrämde slag på barn och vuxna världen över i rollen som Pennywise. En roll som Bill Skarsgård anammade och gjorde till sin egen karaktär.
 
Den första filmen som kom 2017 spelade in över 700 miljoner dollar på bio. En enorm framgång som gör den till tidernas största skräcksuccé på bio.
 
"Om du fortfarande inte är rädd för clowner kan du komma tillbaka när du har sett den nya filmatiseringen av Stephen Kings ”Det”. Andrés Muschiettis film är kul, välgjord och riktigt läskig!" skrev MovieZines recensent.
 
I augusti kunde vi meddela att serien om Det - "Welcome to Derry" nu är färdiginspelad där Bill Skarsgård återvänder som läbbig mördarclown någon gång nästa år på Max.
 
Innan dess kan vi försöka vänja oss vid att båda filmerna om mördarclownen Pennywise, “Det” och “Det: Kapitel 2”, nu finns att se på Netflix. De båda är två utmärkta filmer att se inför och under Halloween-firandet.
 
Niclas Ohlsson
| 6 oktober 2024 15:00 |