Film

Skribent

Andreas Samuelson

6 oktober 2024 | 16:00

Francis Ford Coppolas personliga favoritfilm är inte den du tror - storfloppade på bio

Regissören till klassiker som ”Gudfadern” och ”Apocalypse” har utnämnt en lite oväntad favorit bland sina egna filmer.
Francis Ford Coppola är aktuell med ”Megalopolis”, hans första långfilm som regissör på 13 år. När han via filmens officiella konto på X (före detta Twitter) svarar på frågor så kommer han med ett lite oväntat svar på frågan om vilken som är hans personliga favorit av hans egna filmer:
 
- Det är lite som att fråga någon med sju barn, vem som är bäst? Jag älskar dem alla men om jag grävde lite djupare så skulle jag nog säga ”Rumble Fish”.
 
 
Det svartvita dramat från 1983 bygger på en roman av S. E. Hinton, som även skrev manus tillsammans med Coppola. Mickey Rourke och Matt Dillon spelade huvudrollerna som en före detta gängledare och hans bråkstake till lillebror. Andra skådespelare i den stjärnspäckade filmen var Diane Lane, Dennis Hopper, Coppolas brorson Nicolas Cage, Chris Penn, Laurence Fishburne, Tom Waits och Coppolas dotter Sofia Coppola.
 
Men trots fin kritik storfloppade den på bio och drog endast in lite över 2 miljoner dollar på en 10 miljoners budget. Det går tyvärr inte heller så bra för ”Megalopolis” som redan innan premiären kantades av skandaler, som en trailer med påhittade citat och rykten om regissörens opassande beteende som resulterade i en stämning mot Variety. Spådomen om att filmen skulle floppa blev snart sann och kritikerna var inte heller nådiga, inklusive Moviezines Jonna Vanhatalo. Kanske gör Coppolas fans bäst i att se om "Rumble Fish".
 
Se trailern till filmen nedan:
 
| 6 oktober 2024 16:00 |