Film

Skribent

Andreas Samuelson

2 september 2024 | 21:00

Digital premiär för en av årets bästa - och mest omtalade - skräckfilmer

Skräckfilmen har hyllats av både kritiker och publik men även varit omtalad för att ha använt sig av AI. Nu kan du se den digitalt.
”Late Night with the Devil” blev snabbt en snackis efter dess premiär på South by Southwest Film Festival i Texas och hyllades snart av både utländska och svenska kritiker, som kallade den ”årets bästa skräckfilm”, samt biopubliken som gav klirr i kassan för den blygsamma lågbudgetfilmen.
 
Filmen, en slags kombination av found footage och mockumentär, utspelas på Halloween 1977. En talkshow-värd (David Dastmalchian) har bjudit in en påstått demonbesatt flicka (Ingrid Torelli) för att öka de sjunkande tittarsiffrorna. Men hans och andras skepsis mot det övernaturliga bleknar när allt mer skrämmande saker sker under livesändningen.
 
Men förutom det positiva mottagandet så reagerade många mot att man använt sig av AI i produktionen, något filmskaparna Cameron och Colin Cairnes förklarade med att de endast experimenterat med AI i tre stillbilder.
 
Men det är inget som bör avskräcka dig från att se denna pärla. Det är en tillräckligt ruggig, spännande rysare där framför allt Dastmalchian lyser i huvudrollen. I min recension skrev jag att filmen är ”en trevlig liten överraskning i genren”.
 
Du kan nu hyra/köpa ”Late Night with the Devil” på SF Anytime och liknande tjänster.
 
Se trailern nedan:
 
| 2 september 2024 21:00 |