Film

Skribent

Alexander Svensson

6 juli 2024 | 07:00

"Furiosa" lägger gasen i botten - finns nu att köpa digitalt

Lägg i högsta växeln till närmsta digitaltjänst: "Furiosa" är här!
Furiosa: A Mad Max Saga” fick som bekant lite motorstopp på biograferna, och blev en av biosommarens första floppar. Den totala intäktssiffran har landat på 171.5 miljoner dollar, vilket, givet en budget på 168 miljoner exklusive marknadsföringskostnader, ses som en besvikelse.
 
Nu är det dock dags att ge “Furiosa” en andra chans: den högoktaniga actionfilmen brummar idag in på digitaltjänster, där den finns att köpa. Förhoppningsvis kan “Furiosa” bli en succé digitalt - för det är en film som inte förtjänar sin floppstatus.
 
 
För dig som inte riktigt hängt med i svängarna så är “Furiosa” en prequel till hyllade actionrullen “Mad Max: Fury Road”, och följer en ung version av den filmens ena huvudperson Furiosa när hon i sin jakt på hämnd och frihet fastnar i en konflikt mellan två krigsherrar i Australiens postapokalyptiska ödemarker. Anya Taylor-Joy gör huvudrollen, och Chris Hemsworth, Tom Burke och Lachy Hulme fyller ut rollistan. George Miller regisserar.
 
Här på MovieZine gav vår recensent Jonna Vanhatalo 4/5 i betyg, och konstaterade att filmen "lyckas dessutom med konststycket att matcha sin föregångare, och nästan till och med vara bättre än den". 
 
“Furiosa: A Mad Max Saga” finns nu att köpa på valfri digitaltjänst, exempelvis SF Anytime.
 
| 6 juli 2024 07:00 |