Film

Skribent

Martin Persson

10 oktober 2024 | 11:20

Ali Abbasi om ”The Apprentice”: “Finns mycket Trump lär ogilla”

Svensken bakom Donald Trump-biopicen berättar hur den forne presidenten kanske inte gillar att se alla sidor av sig själv.
Imorgon är det dags för en intressant biopremiär.
 
Donald Trump, den kontroversielle ex-preisdenten, får nämligen en biopic om vägen till framgång under 70- och 80-talet.
 
"The Apprentice" är regisserad av den iransk-svenske regissören Ali Abbasi med Sebastian Stan i huvudrollen och uppvisar en minst sagt icke-glamorös bild av den amerikanske affärsmannen, som med advokaten Roy Cohn vid sin sida blir alltmer hänsynslös och inte räds att stiga över lik för att nå dit han vill.
 
Åsikterna om filmen är lite blandade, där vi på Moviezine gav filmen ett godkänt betyg på 3/5 och beskrev den som ”pricksäker men ytlig”.
 
I en intervju med Indiewire berättar Ali Abbasi om hur han känner att Trump själv lär uppfatta filmen:
 
- Jag tror inte att han kommer att varken älska eller hata den. Förhoppningsvis ser han hur vi visar de olika sidorna som utgör en människa. Det lär finnas mycket han ogillar som han vil klaga på, men det vore kul att se vad han tycker.
          
Vad Trump och hans team faktiskt tycker om filmen fick vi ett smakprov på redan tidigare i år, när han hotade att stämma den efter sin premiär vid Cannes. Om han faktiskt sett filmen i sin helhet eller bara inte gillade att porträtteras utan sitt medgivande vet vidock ej.
 
Passande nog släpps filmen strax innan presidentvalet i USA, där Trump förstås är en av kandidaterna. Men detta menar Ali Abbasi är en slump han inte tänkte på innan, som nästan känns lite kuslig.
 
”The Apprentice” har biopremiär imorgon, den 11 oktober.
| 10 oktober 2024 11:20 |