Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

17 oktober 2024 | 17:00

Gammal är äldst? Här är första bilden från 78-årige Brian Cox regidebut

Veteranen regisserar sig själv mot Alan Cumming, i vad som beskrivs som hans kärleksbrev till Skottland.
Det är inte ovanligt att skådespelare ställer sig bakom kameran, även om det vanligen brukar ske lite tidigare i karriären. Nåväl, bättre sent än aldrig, och 78 bast är ingen ålder nuförtiden, och här kommer ett första smakprov från Brian Cox ("Succesion") sena karriärskifte.
 
Filmen heter "Glenrothan", efter det samhälle historien utspelas i. Efter 35 år i USA återvänder Donal (Alan Cumming "X2", "Josie and the Pussycats") motvilligt till de skotska högländerna. Han ska göra upp med sin bror, Sandy (Cox), som vill Donal ska ta över familjens whiskydestilleri. Det är enda sättet att rädda familjens arv. Återföreningen tvingar dock bröderna att konfrontera det förflutna och den verkliga anledningen till att Donal lämnade Glenrothan.
 
Filmen beskrivs enligt Variety som Brian Cox kärleksbrev till sitt hemland Skottland, och är en "gripande, rolig och kraftfull berättelse om de universella temana familj och arv, som utspelar sig mot Skottlands fantastiska kulisser och genomsyras av whiskyvärlden".
 
"Glenrothan" är precis färdiginspelad och det finns ännu inga uppgifter om premiärdatum, men här är den utlovade bilden:
99059551fdcdb152722a854311e552b9 brian cox regibdebut glenrothan
 

Läs också: Brian Cox var den första Hannibal Lecter i 80-talsthriller

| 17 oktober 2024 17:00 |