Streamingtips

Skribent

Martin Persson

17 oktober 2024 | 20:00

"Russell Crowe som fullblodspsykopat" briljerar på Viaplay

Sugen på att se Russell i en av sina mest intensiva roller, med biljakter och mordbränder? Kolla då in denna rafflande film.
Russell Crowe har möjligen i mångas tycke förändrats något i sin karriär de senaste åren. Från att vara med i Oscarsvinnande draman och storfilmer har han på senare år tagit sig an något mindre ambitiösa projekt.
 
Det betyder dock inte att det nödvändigtvis blir till bekostnad på fin underhållning, vilket succéfilmen som finns på Viaplay visar.
 
”Unhinged” är, som titeln antyder, en totalt störd film.
 
Russell Crowe spelar en psykopat som börjar förfölja en kvinna och hota henne. Crowes insats är det som fått kritikerna att uppmärksamma filmen.
 
”Russell Crowe är filmvärldens motsvarighet till en pansarfil. Grov och respektingivande men förvånansvärt flexibel har han visat prov på sina färdigheter i filmer som ”Gladiator” och ”A Beautiful Mind”, skriver Oskar Möller i sin recension med betyget 3/5. Han berömmer tillika hur Russell Crowe "går in för rollen som fullblodspsykopat med full inlevelse".
 
”Unhinged” blev dessutom etta på biotoppen när den släpptes, även om det kanske inte nödvändigtvis säger jättemycket då det var under pandemin – men det är klart en sevärd och oväntat välspelad och till viss del intelligent thriller där Russell Crowe briljerar starkt.
 
Intressant nog ska filmen dessutom vara inspirerad av Spielbergs klassiker "Duel" från 1971.
 
”Unhinged” streamar på Viaplay. Kolla in den för att se om hypet överensstämmer med sanningen!
 
| 17 oktober 2024 20:00 |