Film

Skribent

Alexander Kardelo

25 juni 2024 | 11:30

Första trailern till "Gladiator II" är snart här

"Are you not entertained?" Håll ut lite till.
Vi har fått vänta länge på trailern till "Gladiator II", Ridley Scotts emotsedda uppföljare till episka "Gladiator" från år 2000.
 
Enligt färska rykten från Collider är det snart dags. Trailern släpps online i mitten av juli, och kommer också rulla på bio ihop med Marvels "Deadpool & Wolverine" (biopremiär 24 juli).
 
Ett första smakprov på höstens stora gladiatorfilm visades redan i april för besökarna på CinemaCon i Las Vegas. "Blodigt, brutalt och episkt" skrev media.
 
"Gladiator II" beskrivs som en ny hämndhistoria, nu med fokus på pojken Lucius som blivit vuxen (och spelas av Paul Mescal). Enligt World of Reel blir hans fru mördad varpå han beger sig till huvudstaden för att slåss och kämpa för rättvisa. Denzel Washington sägs spela filmens skurk, en mäktig marionettmästare med koll på allt och alla.
 
Med en budget på 300 miljoner dollar och en påstådd speltid på 2 timmar 40 minuter lär det här bli en av årets stora bioupplevelser. Vi håller tummarna för att "Gladiator II" lever upp till de högt ställda förväntningarna. Filmen får svensk premiär 15 november.
| 25 juni 2024 11:30 |