Film

Skribent

Alexander Kardelo

14 augusti 2024 | 08:45

George Clooney dissar regissör: "Han gjorde mitt liv till ett helvete"

Stjärnan är på krigsstigen - ångrar samarbetet med Oscarsnominerade David O. Russell.
George Clooney och Brad Pitt laddar för höstens "Wolfs"-premiär med en öppenhjärtig intervju med GQ. Där har Clooney redan skickat en känga mot Quentin Tarantino som ska ha påstått att han inte är en riktig filmstjärna.
 
I samma intervju dissar Clooney en annan regissör: den Oscarsnominerade David O. Russell, känd för bland annat "American Hustle". De gjorde "Three Kings" tillsammans för en herrans massa år sen, och medan Clooney uppskattade filmen så uppskattade han inte samarbetet.
 
- Ju äldre man blir desto viktigare att lägga sin tid på rätt saker. Fem månader av ens liv är en lång tid. Det är inte så att man tänker "jag ska spela in en riktigt bra film, som "Three Kings", och låta en jobbig jävel som David O. Russell göra mitt liv till ett helvete. Göra hela teamets jobb til ett helvete".
 
- Det är inte värt det. Inte vid den här tidpunkten i mitt liv. Bara för att göra en bra film, tillägger Clooney.
 
 
"Three Kings" från 1999 satte Clooney med Mark Wahlberg och Ice Cube som soldater i Gulfkriget. Filmen ska ha blivit omskriven för skådespelarens bråk med regissören, och Russell anklagades för att ha "skrikit på folk hela dagarna", enligt Variety. De två har sedan dess skakat hand och blivit sams.
| 14 augusti 2024 08:45 |