Spel

Skribent

Anders Eklöf

14 augusti 2024 | 08:00

"Alien: Romulus" lånar oväntat grepp från "Alien: Isolation"

"Alien: Isolation" från 2014 fick regissören Fede Álvarez att inse att det fortfarande går att göra xenomorfer skrämmande.
Den 14 augusti har filmen "Alien" Romulus" biopremiär, av regissören Fede Álvarez ("Don't Breathe").
 
Filmen utspelar sig mellan händelserna i "Alien" och "Aliens" där vi följer en grupp ungdomar med Cailee Spaeny ("Civil War") i huvudrollen på ett rymdskepp som så klart får besök av ett visst otäckt monster.
 
I en intervju med Gamesradar berättar regissören att han lånat ett visst grepp från spelet "Alien: Isolation" från 2014, som många anser vara ett av de läskigaste skräckspelen genom tiderna.
 
I vissa scener har han placerat telefoner som i spelet fungerar som sparpunkter. Álvarez menar att de alltid gjorde honom nervös, då de fick honom att tänka att något farligt är på gång.
 
- Varje gång det finns en telefon tänker man "fan, nu är det dags för en otäck scen". Det fungerar likadant här. När du ser en telefon är det dags att vara beredd, säger han.
 
Regissören hyllar även "Alien: Isolation" för att det fick honom inse att det fortfarande går att göra varelsen läskig i nutid, vilket fick honom att vilja ta sig an serien.
 
- När jag spelade tänkte jag "fan, om jag fick göra vad som helst skulle jag göra Alien och skrämma publiken igen med den varelsen och den typen av omgivningar". Jag insåg hur otäck Alien kan bli om man använder den tonen igen.
 
"Alien: Romulus" har svensk biopremiär den 14 augusti. 
| 14 augusti 2024 08:00 |