Serie

Skribent

Viktor Eriksson

12 juli 2024 | 17:30

George R.R. Martin dissar miss i “House of the Dragon": “Slarvigt”

“Nej, nej, nej.”
George R.R. Martin är författaren vars böcker ligger till grunden för både “Game of Thrones” och “House of the Dragon”. Martin har återkommande hyllat båda dessa tv-serier men i ett nytt blogginlägg anklagar han dem istället för slarv.
 
Författaren skriver nämligen att han designade drakarna i sitt “Sagan om is och eld”-universum utifrån att de skulle likna riktiga djur och därmed bara ha två ben.
 
“Inte fyra, aldrig fyra”, skriver George R.R. Martin och fortsätter.
 
“Det har aldrig levt ett djur på jorden som har sex leder.”
 
Som följd designade han också Targaryens sigill som en drake med två ben och två vingar. Draken har visserligen också tre huvuden men detta skriver George R.R. Martin var tänkt att symbolisera Aegon och hans två systrar.
 
Symbolen med de två benen dök också upp först i “Game of Thrones”, men mot slutet av tv-serien tillkom av någon anledning ett par extra ben i designen.
 
“Ett par år senare beslöt sig “House of the Dragon” för att heraldiken skulle stämma överens med “Game of Thrones” men de valde det dåliga sigillet snarare än det bra”, skriver George R.R. Martin och fortsätter.
 
“Ljudet du precis hörde var jag som skrek “nej, nej, nej.” De där förbaskade extra benen har till och med dykt om på omslagen till mina böcker, trots mina protester.
| 12 juli 2024 17:30 |