Film

Skribent

Viktor Eriksson

25 juni 2024 | 19:30

God jul! Spana in trailern för The Rocks skandalomsusade “Red One”

Skådespelaren uppges ha varit sju till åtta timmar sen till varje inspelningstillfälle och kostat produktionen över en halv miljard kronor.
Det är sommar och värmebölja på gång men det hindrar inte Warner Bros. från att släppa den första trailern för actionjulfilmen “Red One” med Dwayne “The Rock” Johnson och Chris Evans i huvudrollerna.
 
Filmen handlar om att befälhavaren för specialstrykan E.L.F, Callum Drift (Dwayne Johnson), måste slå sig ihop med prisjägaren Jack O’Malley (Chris Evans) för att få fatt i jultomten (J.K. Simmons) som blivit kidnappad. Filmen är regisserad av Jake Kasdan som tidigare också gjorde “Jumanji: Welcome to the Jungle” och "Jumanji: The Next Level” tillsammans med Dwayne Johnson.
 
På förhand har The Wrap rapporterat att inspelningen av “Red One” plågats av förseningar. Dwayne Johson uppges i snitt varit sju till åtta timmar sen till varje inspelningstillfälle och ska dessutom uteblivit helt och hållet flera dagar.
 
Dessa förseningar uppges ha dragit upp budgeten för filmen med hela 50 miljoner dollar, motsvarande över 525 miljoner kronor. Utöver det ska The Rock också fått 50 miljoner dollar i betalt för att medverka i filmen. Uppgifterna om Dwayne Johnsons förseningar har senare ifrågasatts.
 
Red One var ursprungligen tänkt att ha premiär på Prime Video under julen 2023 men ser nu ut att få premiär på bio den 15 november 2024. Den förseningen uppges däremot bero på skådespelarstrejken i Hollywood.
 
| 25 juni 2024 19:30 |