Film

Skribent

MovieZine

19 september 2024 | 09:00

Hans namn är Bråkan... Håkan Bråkan

Nu börjar inspelningen av "Håkan Bråkan 003", med både zombies och agenttema.
Unlimited Stories senaste långfilmer om Håkan Bråkan har båda blivit stora biosuccéer i Sverige. Första filmen "Håkan Bråkan" blev den mest sedda svenska biofilmen sedan 2019 när den gick upp på bio julen 2022 och "Håkan Bråkan 2" är hittills en av 2024 års mest sedda svenska filmer på bio.
 
Igår startade inspelningen av den sista filmen i trilogin - "Håkan Bråkan 003". Den beskrivs som "en actionspäckad familjefilm med fantasirikedom i kärnan och med massor av humor och hjärta".
 
Håkan Bråkan-filmerna är baserade på världen från Sören Olssons och Anders Jacobssons populära böcker om familjen Andersson med barnen Sune, Håkan och Anna, som filmatiserats genom åren som julkalender, långfilmer och tv-serier.
 
Malin Söderlund, producent på Unlimited Stories, berättar:
 
- Så kul att få bygga vidare på det älskade universum som skapats av Sören Olsson och Anders Jacobsson. I nya filmen får vi följa Håkans actionspäckade äventyr i en apokalyptisk zombievärld och med ett spännande agenttema.
 
Manus skrivs av Thobias Hoffmén (“Sune – Uppdrag Midsommar”, “Håkan Bråkan”, "Håkan Bråkan 2") tillsammans med regissör Ted Kjellsson. Filmen planeras att ha biopremiär julen 2025 och inspelningen äger rum i Västra Götaland.
| 19 september 2024 09:00 |