Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

15 oktober 2024 | 09:00

Harrison Ford gör gärna Marvel: "Det vore fånigt att inte vara med"

Det är helt enkelt andra saker som lockar nu, jämfört med 80-talet, och skådespelaren tycker bara det är roligt.
Med ojämna mellanrum får vi nya rapporter om gubbar i filmbranschen som tycker till om och dissar dagens Hollywood i allmänhet, och Marvel i synnerhet. Men det finns också gubbar som ser mer positivt på situationen. 
 
Som Harrison Ford, till exempel. Den legendariske skådespelaren, som snart tar över rollen som Thunderbolt Ross i Marvels fjärde "Captain America"-film, har för all del själv uppmärksammats för avspisande kommentarer om den kommande filmen - fast det har alltid skett med glimten i ögat.
 
Vilket blir extra tydligt i en ny intervju med GQ, där Harrison Ford bland mycket annat pratar om Marvels cinematiska universum och hans plats i den:
 
- Det här är Marvels universum och jag är bara där på ett helgpass. Jag är en sjöman som är ny i den här stan. 
 
Ford säger sig förstå att andra saker kanske lockar publiken nu, jämfört med hur det brukade vara.
 
- Jag förstår attraktionskraften hos andra typer av filmer än de vi gjorde på 80- och 90-talet. Jag har inte något allmänt att säga om det. Det är det tillstånd som vårt tillstånd befinner sig i, och saker förändras och förvandlas och fortsätter. Vi är fåniga om vi sitter och beklagar förändringen och inte deltar. Jag deltar i en ny del av branschen som, i alla fall för mig, verkligen ger publiken bra upplevelser. Det tycker jag är roligt.
 
Och om Harrison Ford har roligt, bör väl vi också ha roligt. "Captain America: Brave New World" går upp på biograferna den 12 februari nästa år.
 
 
| 15 oktober 2024 09:00 |