Film

Skribent

Alexander Svensson

29 augusti 2024 | 05:00

Glen Powell lyser i "årets mest underhållande film" - finns nu att köpa digitalt

Glen Powell, Adria Arjona och Richard Linklaters komedi sitter på 95% på Rotten Tomatoes.
En av årets stora kritikerfavoriter släpps idag digitalt! Richard Linklaters “Hit Man” med Glen Powell och Adria Arjona i huvudrollerna imponerade på mången recensent först vid premiären i Venedig 2023 och sedermera när den tidigare i år rullades ut på biografer.
 
Filmen är löst baserad på en verklig historia, och följer psykologiprofessorn Gary Johnson som också jobbar undercover för polisen. När han plötsligt blir tvungen att låtsas vara en hitman och blir förälskad i en kvinna som försöker anlita honom uppstår en rad problem.
 
Glen Powell - en man med många ansikten.
 
Stjärnskottet Glen Powell (“Anyone But You”, “Top Gun: Maverick”) hyllades för sin insats i huvudrollen som den mångsidige Gary, och får under filmens gång lägga sig till med en mängd olika manér och utseenden i takt med Gary förklär sig och tar olika identiteter. Powell är dessutom filmens manusförfattare ihop med Richard Linklater, som står för regin. I den kvinnliga huvudrollen ser vi Adria Arjona (“Andor”, “Blink Twice”), som även hon fick motta fin kritik för sin prestation.
 
Adria Arjona, nu aktuell med Zoe Kravitz "Blink Twice", gör en uppmärksammad insats i "Hit Man".
 
“Hit Man” ligger för närvarande på fantastiska 95% bland kritiker på Rotten Tomatoes, och sitter på 91% om publiken får säga till. MovieZines recensent Lucas Mass älskade filmen, och skrev:
 
“Ett genialiskt popcornmanus låter Glen Powell bevisa sig själv som en av Hollywoods mest lovande filmstjärnor. ”Hit Man” kan vara årets mest underhållande film och det är Richard Linklater på toppnivå.”
 
“Hit Man” finns från och med idag att köpa på digitaltjänster som SF Anytime.
 
| 29 augusti 2024 05:00 |