Film

Skribent

Alexander Kardelo

29 augusti 2024 | 04:00

På tv ikväll: Ambitiösa actionthrillern från 2018 "liknar inga andra svenska filmer"

"Den blomstertid nu kommer" är en riktig nagelbitare.
För dig som tycker att svenska filmbranschen bara gör trötta deckare och komedier: spana in "Den blomstertid nu kommer" (2018) som går på tv ikväll.
 
Det här är en spännande och spektakulär katastroffilm gjord av filmkollektivet Crazy Pictures från Norrköping, som på senare år också överraskat med "UFO Sweden". Med en tajt budget på 18 miljoner kronor har de fått till en emotionell och dramatisk historia där Sverige drabbas av en rad oförklarliga attacker.
 
En Stockholmsbro går av mitt i. Rosenbad sprängs i bitar. Militär-helikoptrar kraschlandar på svenska landsbygden. Här finns ambitiösa actionscener och specialeffekter som inte liknar några andra svenska filmer.
 
"Men filmen överraskar på mer än ett sätt. Det är också ett drama som hugger i hjärtat och sakta vrider om kniven. En långfilmsdebut att bli starkt imponerad av" skrev jag i MovieZines recension vid biopremiären för sex år sedan.
 
"Den blomstertid nu kommer" visas ikväll 22:00 på Kanal 5. Du kan också streama filmen på Viaplay, Prime Video eller Max.
 
| 29 augusti 2024 04:00 |