Film

Skribent

Alexander Kardelo

10 augusti 2024 | 04:00

Idag på tv: Will Ferrells pinsamma komedi korades till 2019 års sämsta film

Är det rentav den sämsta filmen han någonsin har gjort?
Will Ferrell är en rolig snubbe som utan tvekan gett oss många skratt under sin karriär. John C. Reilly är en pålitlig sidekick, och när de två spelar i "Step Brothers" tillsammans blev det en kultkomedi som många älskar.
 
"Holmes & Watson" är tyvärr inte "Step Brothers", inte ens i närheten. Men vill du se hur en humor-duo misslyckas totalt, kan du kolla in en av Ferrells värsta floppar på tv ikväll.
 
Komedin som släpptes i början av 2019 är en parodi på världens främste detektiv. Ferrell antar rollen som Sherlock Holmes med Reilly som kollegan Dr. Watson. En lövtunn story kretsar kring mordhot mot Englands drottning men mest är det "en tävling i vem som gapar högst och gör bort sig mest" enligt MovieZines recension.
 
Det blev inte en total sågning: "Höjdpunkterna är få och skämsstunderna desto fler, men duon Ferrell & Reilly har tillräckligt med charm och skönt samspel för att rädda det här från en total katastrof" skrev Alexander Kardelo inför Sverigepremiären.
 
Ändå blev "Holmes & Watson" en av de mest sågade filmerna på Will Ferrells gedigna meritlista, sett till både Rotten Tomatoes och IMDB-betygen.
 
Den "vann" pris för Årets sämsta film på Razzie-galan och korades även till 2019 års sämsta av MovieZines läsare.
 
Missa gärna "Holmes & Watson" idag kl. 14:55 på TV6. Du kan även undvika att hyra filmen på SF Anytime eller Viaplay Store.
| 10 augusti 2024 04:00 |