Film

Skribent

Viktor Eriksson

16 september 2024 | 16:30

James McAvoy tackade nej till “Harry Potter” och en massa pengar

Kunde spelat Tom Riddle. Gjorde pjäs istället.
James McAvoy har varit med i många stora filmserier som “X-Men” och “Unbreakable” men nu avslöjar skådespelaren att han nästan också var med i en av de allra största, “Harry Potter”. McAvoy var då nära på att spela karaktären Tom Riddle i en av de första filmerna.
 
– Jag kommer ihåg att det var precis i början av min karriär. Jag provspelade och jag tror de ville ha mig i bakfickan. Jag hade knappt jobbat alls och det var jag och kanske tio andra skådespelare. Så de ville att vi alla skulle finnas redo så att de kunde välja en av oss senare, säger James McAvoy till podcasten Happy Sad Confused.
 
– Och de erbjöd rätt mycket pengar. För mig var det en massa pengar på den tiden. Det var kanske 40 000 pund eller något sådant. Jag hade gjort väldigt lite arbete och jag skulle inte kunna göra några andra jobb i kanske sju månader tror jag.
 
Hans agent sa sedan till honom att han absolut inte borde ta jobbet och att de skulle hitta något bättre till honom istället. Det visade sig vara en pjäs som betalade 275 pund i veckan. James McAvoy ångrar dock inte beslutet.
 
– Det var en del i min utveckling. Jag fick faktiskt lära mig och göra jobbet.
 
James McAvoy slog senare igenom på bred front i rollen som Mr. Tumnus i “Berättelsen om Narnia: Häxan och lejonet”.
| 16 september 2024 16:30 |