Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

12 augusti 2024 | 23:00

"Aquaman"-regissören återupplivar 70 år gammal skräckfilmsklassiker

Tar James Wan sig vatten över huvudet? En remake på "Skräcken i Svarta lagunen" har varit på gång i flera år, utan resultat.
James Wan verkar trivas som en fisk i vattnet. Regissören har två "Aquaman"-filmer i ryggen och en adaption av Lovecraft-novellen "Cthulhu vaknar" ("The Call of Cthulhu") på gång. Kanske kan en vattning remake väga upp för att "Aquaman"-spinoffen "The Trench" ställdes in?
 
The Hollywood Reporter rapporterar nämligen att Wan, som först gjorde sig ett namn med skräckfilmer som "Saw" och "The Conjuring", är aktuell ställa sig bakom rodret för en ny version av skräckklassikern "Skräcken i Svarta lagunen".
 
Filmen (som i original heter "Creature from the Black Lagoon") handlar om en en vetenskaplig expedition i den legendariska Svarta lagunen. De upptäcker och fångar ett märkligt kreatur, som han lyckas fly. Men kreaturet återkommer eftersom han har blvit förälskad i den vackra assistenten. Dramatik uppstår!
 
"Skräcken i Svarta lagunen" är en av de filmbolaget Universals klassiska monsterfilmer, och av mina favoriter. Jag minns den som ovanligt miljömedveten för sin tid. 
 
En remake har varit på gånger flera gånger tidigare, bland annat av Guillermo del Toro som efter att hans idé blev dissad istället gjorde om den till "The Shape of Water".
 
Originalfilmen spelades in i 3D, med dåtidens något enklare version av tekniken, men med tanke på att formatets popularitet nu som då är på nedgång så ska vi kanske inte hoppas på en repris.
 
Här kan du kolla in trailern till den sköna originalfilmen:
 

Läs också: Från sågar till spöken - så förändrade James Wan skräckgenren

 
| 12 augusti 2024 23:00 |