Film

Skribent

Alexander Kardelo

25 september 2024 | 09:00

Jesus och Sinatra får vänta. Trubbel för Scorseses nya filmer?

Regissören planerade att spela in två nya storfilmer i höst.
Martin Scorseses två nya filmprojekt har stött på väghinder.
 
Den 81-årige regissören planerade att slå två flugor i en smäll, och filma bibeldramat "The Life of Jesus" och en biopic om Sinatra direkt efter varann. Men idén rann ut i sanden, skriver Variety.
 
"The Life of Jesus" är fortfarande på utvecklingsstadiet. Det är en film som Scorsese finansierar som en independent-film, likt med 2016 års "Silence". Man kan tänka sig att ett sånt här projekt är lite svårt att få ihop pengar till, även om man heter Martin Scorsese.
 
Filmen beskrivs "utforska Jesus komplexa mänskliga och gudomliga aspekter" och jämförs med regissörens gamla klassiker "Kristi sista frestelse". Det ryktas om att Andrew Garfield kunde få rollen.
 
Sedan var planen att spela in Sinatra-filmen i november, men det har blivit inställt. Det är ett drömprojekt som Scorsese velat göra sedan åtminstone 2009.
 
Än så länge har ingen studio kommit ombord, och det är inte heller klart om den legendariske sångaren och underhållaren Frank Sinatras dödsbo har gett sitt samtycke. Leonardo DiCaprio har nämnts som en kandidat till huvudrollen.
| 25 september 2024 09:00 |