Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

25 oktober 2024 | 23:30

"John Wick"-regissören om en femte film: "Vi kan inte toppa vad vi gjorde"

En femte film känns självklar efter fjärde filmens succé, men inte längre.
"John Wick"-serien fyller 10 år och med det bekräftar regissören Chad Stahelski att en femte film inte är aktuell för tillfället, trots att man har spånat idéer som under en kort tid höll på att förverkligas. 
 
- Vi kan inte toppa vad vi gjorde. Det är slutet, det är bekräftat. Det är slutet vi nöjde oss med, säger han i en intervju med The Hollywood Reporter
 
Tråkiga nyheter för alla fans av filmserien och Keanu Reeves, men Stahelski har annat i kikaren. Han och hans kreativa team spånar konstant idéer kring en femte film men än så länge är inget spikat. Om en femte del skulle bli aktuell "måste den följa en annan story":
 
- Det kommer inte vara vad du tror. Om vi kommer på något som Keanu och jag tycker är bra och inte känns orimligt, då är det toppen. Men med "John Wick: Chapter 4" peakade vi. Det gjorde jag åtminstone. 
 
Ana de Armas i "Ballerina". 
 
Dock är det inte slutet på världsbyggandet. Stahelski har fullt upp med att expandera Wicks värld; spin-offen "Ballerina" som utspelar sig mellan kapitel 3 och 4 med Ana De Armas i huvudrollen släpps 2025. En anime-prequel som följer Wicks unga år är också under utveckling, för att inte nämna ytterligare en spin-off som fokuserar på Donnie Yens blinda karaktär Caine från "John Wick: Chapter 4". Miniserien "The Continental" som följer en ung Winston Scott hade premiär tidigare i år. 
 
- Allt detta händer samtidigt. Donnie Yens film håller vi på att skapa just nu. Vi är mitt uppe i all skrivande, säger Stahelski. 
 
Är du taggad på att se mer av Wicks värld? Kommentera gärna. 
| 25 oktober 2024 23:30 |