Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

17 juli 2024 | 17:00

Cameron Crowe ringde en vän - Meryl Streep spelar Joni Mitchell i ny biopic

En ny dag, en ny biopic. Men den här finns det fler anledningar att se fram emot lite extra mycket.
Det har varit ganska tyst om filmskaparen Cameron Crowe ("Jerry Maguire", "Almost Famous" ett bra tag nu, och han har inte gjort en film sedan sågade Emma Stone-rullen "Aloha". Men det ser ut att bli ändring på den biffen.
 
Enligt The Insider har han värvat inget mindre än Meryl Streep att spela rollen som legendariska singer-songwritern Joni Mitchell i en ny (och icke-traditionell) biopic. Streep ska enligt uppgifit spela Michell under den senare delen av artistens karriär, så vi lär slippa pinsamma föryngringsförsök med digitala medel.
 
Crowe intervjuade Mitchell i slutet av 70-talet och de har varit vänner sedan dess, och de har tillsammans arbetet på manuset i närmare tre års tid.
 
Cameron Crowes bästa film, "Almost Famous", utspelade sig ju stadigt i musikbranschen, en bransch och ett område han är oerhört bekväm i. Förhoppningsvis skiner det igenom i den färdiga filmen.
 
Det finns inga uppgifter om planerad premiär, däremot förväntas inspelningarna börja i slutet av sommaren eller början av hösten. Så med lite tur kanske vi kan se ett resultat redan under nästa år.
 
 
| 17 juli 2024 17:00 |