Film

Skribent

Alexander Svensson

17 juli 2024 | 17:30

Ryan Reynolds offrade sin lön för den första "Deadpool"-filmen

Reynolds betalade hellre för ett stabilt manus än för sin egen skådespelartalang.
Att Ryan Reynolds verkligen brinner för Deadpool vet nog de flesta. Men vad alla nog inte vet är att Reynolds så gärna ville göra den första filmen bra att han gav upp sin egen lön för att kunna betala manusförfattarna istället.
 
Det är i en ny intervju med New York Times som Reynolds avslöjat att han inte tog en spänn i lön för arbetet på den första “Deadpool”-filmen.
 
Ryan Reynolds som Wade Wilson/Deadpool.
 
- Jag trodde verkligen inte att “Deadpool” skulle bli en succé när vi äntligen fick grönt ljus för att göra den. Jag gav till och med upp att få betalt för att göra filmen. De tillät inte mina medförfattare Rhett Reese och Paul Wernick på inspelningen, så jag tog den lilla lön jag hade kvar och betalade dem för att vara på inspelningen med mig så att vi kunde ha en de facto skrivarstuga.
 
När 20th Century Fox till slut gick med på att göra “Deadpool” var det efter ett omfattande lobbyarbete från Reynolds, som tjatade hål i huvudet på cheferna. Han spelade också in en testsekvens för att kunna visa Fox hur han tänkte sig att filmen skulle se ut - en sekvens som sedan läckte på internet, något Reynolds inte riktigt erkänt att han var involverad i.
 
Fox trodde inte på “Deadpool”, men tji fick de - filmen blev en enorm succé, och nu, inte ens tio år senare, är nya “Deadpool & Wolverine” sedd som en bombsäker kassasuccé och hoppet för Marvels skadeskjutna filmuniversum.
| 17 juli 2024 17:30 |