Film

Skribent

Alexander Svensson

18 september 2024 | 19:00

Keanu Reeves hoppar på kontroversiell dokumentär - har anklagats för att sprida konspirationsteorier

En hett omdiskuterad Netflixdokumentär återvänder för en andra säsong... med Keanu Reeves.
Dokumentären “Ancient Apocalypse” väckte rejält med debatt när den gick upp på Netflix 2022. Med författaren Graham Hancock som programledare fokuserade den på minst sagt dåligt underbyggda teorier om en sedan länge utdöd och avancerad civilisation som enligt Hancock ska ha legat bakom många av de stora byggnadsverk och uråldriga kulturarv som finns runt om i världen.
 
“Ancient Apocalypse” och Graham Hancock har anklagats för att sprida pseudovetenskap och konspirationsteorier, och orsakade rejäl uppståndelse. Kanske just därför blev den en tittarsuccé, och nu har Netflix visat upp säsong 2, där Hancock återvänder, den här gången i sällskap med självaste Keanu Reeves (!!??).
 
Enligt Deadline så kommer Reeves bland annat diskutera hur berättelser bidrar till att bevara en kultur. Det är förvisso ett intressant ämne, men trots det är det smått otippat att Reeves av alla människor skulle hoppa ombord “Ancient Apocalypse”.
 
Utöver Keanu Reeves så kommer säsong 2 av “Ancient Apocalypse” att fokusera på Amerika och de gamla civilisationerna där. Hancock säger i ett uttalande att han “hoppas på hälsosam debatt”. Vi får se hur det går med det.
 
Se trailern för “Ancient Apocalypse: The Americas” nedan. Premiär blir det den 16 oktober.
 
| 18 september 2024 19:00 |