Film

Skribent

Viktor Eriksson

19 juni 2024 | 21:00

Kevin Costner ville regissera och spela huvudrollen i “Schindler’s List”

Filmskaparen säger att han inte ångrar något av det idag.
Kevin Costner, just nu aktuell med “Horizon: An American Saga”, bekräftar i en ny intervju med Howard Stern att han en gång både ville regissera och spela huvudrollen i “Schindler’s List”. Istället blev det Steven Spielberg som regisserade filmen om Förintelsen men Kevin Costner säger att han inte känner att han kunde gjort det bättre själv.
 
– Det sa jag inte om den filmen för det var inte något jag kände. Jag tyckte att han hade fattat så många bra beslut som att låta den vara i svartvitt. Jag älskade det när jag såg det, säger Kevin Costner och fortsätter.
 
– Jag kan berätta det här för det är lite förnedrande. Vi bondade verkligen över den här historien. Jag gick från att vilja regissera den till att vilja spela i den. Det gick så långt att jag sa att "Jag vill provspela för dig Steven". Jag satte honom nog i en väldigt obekväm sits och han sa “Okej” och jag flög till New York på egen hand. Jag hade en flintluva så jag såg ut som karaktären och jag gjorde en audition i hans kök och i slutändan var jag inte rätt person att göra det för honom.
 
Rollen gick istället till Liam Neeson men Kevin Costner säger att han inte mår något dåligt över att han försökte få vara med i projektet. 
 
– När skådespelare pratar med mig så säger jag “Om du vill ha något, försök få det, testa, gör en audition, gör dig ödmjuk”.
 
| 19 juni 2024 21:00 |