Film

Skribent

Martin Persson

23 juli 2024 | 11:45

Kevin Feige bekräftar – ”Eternals 2” läggs på is

Flopp och ljummen kritik får ledningen att dra i nödbromsen.
”Eternals” blev en något kontroversiell Marvel-film, som inte uppskattades av alla och kommit att symbolisera en viss besvikelse inom filmsvitens ”Fas 4”.
 
Den Oscarsvinnande regissören Chloé Zhao, som bland annat låg bakom ”Nomadland” verkar inte haft samma finess inom superhjältegenren och relativt låga betyg och uteblivande biointäkter tycks ha fått ledningen att tänka om.
 
Marvel-chefen Kevin Feige säger i en intervju att det ”inte finns några nuvarande planer för Eternals 2”. Han intygar dock att filmens händelser och karaktärer, så som Celestial-gudarna och Kit Harringtons Black Knight, kan komma att uppmärksammas och spela en roll i andra projekt.
 
Var ”Eternals” så dålig som många påstår? Jag skulle personligen inte hålla med och vår recensent Oskar Möller gav också filmen ett godkänt betyg av 3/5. Så kanske kan man hoppas att projektet plockas upp i någon form igen i framtiden.
 
Här näst för Marvel ligger dock ”Deadpool & Wolverine” som har premiär på svenska biografer imorgon, den 24/7 och nästa år släpps även ”Captain America: Brave New World”.
| 23 juli 2024 11:45 |