Film

Skribent

Alexander Svensson

23 juli 2024 | 11:00

Kevin Feige om en Marvel-DC-crossover: "säg aldrig aldrig"

Men det är ingenting som han har några som helst planer för.
Marvel och DC är trots en del grus i maskinerierna alltjämt världens två giganter när det kommer till superhjältar. Marvel sitter som bekant på sitt MCU (Marvel Cinematic Universe), och släpper hett efterlängtade och hyllade “Deadpool & Wolverine” imorgon. DC har anställt James Gunn (“Guardians of the Galaxy”) som ny kreativ chef och håller på att jobba på ett nytt superhjälteuniversum med “Superman” i täten.
 
Nu har MCU-chefen Kevin Feige fått frågan från Collider om huruvida en crossover mellan Marvel och DC någonsin kan bli aktuell. Han verkade iallafall inte helt negativt inställd till idén:
 
David Corenswet som Superman i nya DCU.
 
- Jag tänker på det ibland, på samma vis som alla andra fans gör. Jag vet inte när tusan det skulle hända, eller hur det skulle hända. Men vi har pratat för länge för att jag ska säga “Aldrig! Vi skulle aldrig kunna göra det.” Vi ska aldrig säga aldrig, men nej, det finns inga planer.
 
Förvänta dig med andra ord ingen Marvel-DC-crossover på biodukarna inom en snar framtid. I serietidningsvärlden inträffade det dock redan 1996 då Marvel och DC samarbetade för att ge ut fyra tidningar under parollen “DC vs Marvel Comics” där hjältar från respektive universum spöade skiten ur varandra. Om en crossover mellan filmuniversumen någonsin blir av kan man ju hoppas på en lite mer avancerad story än så.
| 23 juli 2024 11:00 |