Film

Skribent

MovieZine

14 oktober 2024 | 15:00

Kommer du ihåg Kristanna Loken som spelade Terminator? Så här ser 45-åriga skådisen ut idag

Karriären fortsatte med b-filmer från Uwe Boll.
Hollywood-skådespelerskan Kristanna Loken fyllde 45 år den 8 oktober. Hon är särskilt ihågkommen för rollen som den snyggaste Terminator hittills, i filmen "Terminator 3: Rise of the Machines" (2003).
 
Kristanna Loken spelade ganska övertygande rollen som TX, en cyborg från framtiden, vars uppdrag var att ta livet av Kate Brewster (Claire Danes). Arnold Schwarzenegger återvände i sin roll som T-800 och fick på nöten av en betydligt hårdare brud.
 
Innan sin roll som högteknologisk Terminator syntes Loken mest i såpoperor och enstaka avsnitt av tv-serier som "Star Trek: Voyager" och "Lois & Clark". Men "Terminator 3" lyckades inte kickstarta hennes karriär. Istället har hon medverkat i lågbudgetfilmer utan mycket uppmärksamhet. En betydande roll kom i "The L Word" år 2007, där hon medverkade i tio avsnitt.
 
En anledning till att Kristanna Loken har fått kämpa med karriären kan vara att hon skrev avtal med regissören Uwe Boll, känd för sina b-filmer. Hon medverkade i flopparna "BloodRayne" och "In the Name of the King" innan hon bestämde sig för att dumpa Boll och satsa på en tv-roll i "Painkiller Jane".
 
 
Men rollen i "Terminator 3" verkar fortfarande generera pengar åt Kristanna Loken, som ofta deltar i fan-events och på Comic Con-mässor världen över.
 

Aktuell i ny thriller med Jean-Claude van Damme

 
Hennes senaste filmroll är i "Darkness of Man" (2024) med Jean-Claude van Damme. Han spelar Interpol-agent som skyddar människor från hänsynslösa gäng.
 
I somras berättade hon om sin roll och inspelningen för Pop Culture Unplugged. Loken blev intresserad av rollen efter att ha träffat filmens regissör, ​​James Cullen Bressack, och ville ge sin rollfigur - djurskötaren Claire - lite djup och hjärta. Hon tyckte att det var givande att arbeta med Van Damme även i mer intima scener.
 
 
- Jag tror publiken kommer bli överraskade. De får mer för pengarna, inte bara ännu en actionfilm. De får se en annan, öm sida av van Damme, och karaktärer som man bryr sig om. Ni kommer upptäcka att det finns en riktigt känslosam resa här, vid sidan av grym action såklart, säger Kristanna Loken om nya filmen.
 
"Darkness of Man" har låga 4.4 i betyg på IMDb och har ännu inte släppts i Sverige.
 
Kolla in Kristanna Lokens senaste bilder på hennes Instagram.
 
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kristanna Loken (@ksloken)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kristanna Loken (@ksloken)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kristanna Loken (@ksloken)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kristanna Loken (@ksloken)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kristanna Loken (@ksloken)

| 14 oktober 2024 15:00 |