Film

Skribent

Martin Persson

14 oktober 2024 | 12:30

"Deadpool & Wolverine" höll på att få en ännu sjukare öppning - vilken låt hade passat bäst?

NSYNC till dödsdans var inget givet val när ett annat pojkband och klassiska rocksånger nästan smög sig in.
”Deadpool & Wolverine” blev en av sommarens klart största succéer, kanske årets största film, med intäkter på 1 miljard dollar, som en av Marvels största succéer.
 
De ikoniska och underhållande scenerna i storfilmen är många, men visste du att filmens häftiga öppningsscen, där Deadpool gräver upp Wolverines skelett och på ett absurt roligt sätt dansar med det och dödar skurkar, såg annorlunda ut till en början?
 
Marvelfilmerna har ju ofta en frisk musikalisk blandning i sina scener och den ovan nämnda scenen i Deadpool-filmen har en låt av NSYNC, som händelsevis passar utmärkt till det som utspelar sig.
 
Det var dock inte alltid en självklarhet, berättar filmens redigerare Dean Zimmerman och Shane Reid i en intervju med Movieweb. Till en början var det tänkt att en Backstreet Boys-låt skulle användas i scenen.
 
Även Kenny Rogers låt ”The Gambler” och ZZ Tops ”Sharp Dressed Man”  och flera andra tidlösa rocklåtar övervägdes och testades innan man till sist landade i i NSYNC.
 
Gjorde man rätt val? Avgör själv, men det blev utan tvekan en cool och minnesvärd scen.
 
 
"Backstreet Boys"-låten "I Want It That Way" blev om inte annat en viral succé när den var med i komediserien "Brooklyn Nine-Nine", men just den låten är måhända något för lugn för "Deadpool & Wolverine". Vilken låt tror du hade passat bäst i filmen?
 
”Deadpool & Wolverine” visas ännu på bio på flera platser i landet, samt går att hyra & köpa digitalt.
| 14 oktober 2024 12:30 |