Film

Skribent

Martin Persson

14 oktober 2024 | 16:30

Ridley Scotts perfekta råd till Paul Mescal: "Jag ger f*n i hur du känner"

Regissören är lika hård som Oliver Reeds rollfigur när han ska träna sina gladiatorer.
”Gladiator 2” är snart på ingång och ser ut att bli en av årets största och mest hypade biopremiärer.
 
I den huvudrollen kommer vi denna gång att se Paul Mescal, som föreställer karaktären Lucius från första filmen. En gång arvinge till Rom och nu gladiator i arenan liksom sin idol Maximus.
 
Ridley Scott var medveten om att Paul, kanske mest känd för filmer som ”All of Us Strangers” och ”Aftersun”, inte var van vid den här typen av filmen, men valde att i vanlig ordning gå på hårt för att få fram det bästa ur sina skådespelare.
 
I en intervju med Total Film berättar Paul Mescal om hur han bemöttes av Ridley Scott när han kom till inspelningen:
 
- Det första Ridley sa innan vi började filma var ”jag ger blanka fan i dina känslor”. Typiskt honom, men det var ändå det perfekta han kunde säga. Det var så befriande och motiverade mig att ge mitt bästa.
 
Ironiskt nog inte helt olikt Oliver Reeds gladiatortränare Proximo i den första ”Gladiator”-filmen, som trots sin inre mjuka sida var noga med att poängtera för gladiatorerna att de bara är hans redskap som kommer att dö när han så vill.
 
Ridley Scott har minst sagt inte dragits för att säga som han vill i intervjuer. Han har både visat sitt missnöje över att inte få regissera ”Alien”- och Blade Runner-uppföljarna och varit tydlig med att han inte behöver någon hjälp när han regisserar sina filmer.
 
”Gladiator 2” rullar in på biografer över landet den 14 november.
| 14 oktober 2024 16:30 |