Spel

Skribent

Anders Eklöf

14 augusti 2024 | 19:31

Köp spelet som inspirerade "Alien Romulus" för mindre än en biobiljett

Det hyllade spelet "Alien: Isolation" är på rea på PC, Xbox och Playstation i samband med biopremiären.
Idag den 14 augusti har filmen "Alien: Romulus" biopremiär, av regissören Fede Álvarez ("Don't Breath").
 
Här ser vi ett gäng ungdomar med Rain (Cailee Spaeny, "Civil War) i täten som befinner sig på en rymdstation, där de måste överleva mot en blodtörstig xenomorph som tagit som ombord. Filmen går tillbaka till seriens skräckrötter med klaustrofobiska miljöer istället för action.
 
Anna Hedin på MovieZine gav filmen betyget 2 av 5 och kallade den för "en ambitiös men fartblind uppföljare", medan Andreas Samuelsson skriver att den bjuder på "vild, intensiv och svettig spänning för både nya och gamla fans" med 4 av 5 i betyg.
 
Blir du sugen på mer rymdskräck efter filmen kanske det är dags att spela det hyllade "Alien: Isolation" från 2014, som just nu är på rea. Här spelar du som Ellen Ridleys dotter, som även hon måste ta sig igenom en rymdstation ensam i flykt från den otäcka varelsen.
 
 
På Steam kan du just nu köpa det för cirka 80 kronor, 104 kronor på Xbox och 116 kronor på Playstation
 
Fede Álvarez har dessutom berättat i en intervju att spelet inspirerat "Alien: Romulus", då det alltid dyker upp en telefon innan en otäck scen börjar. Genom spelet insåg han även att det fortfarande går att göra xenomorpher skrämmande.
| 14 augusti 2024 19:31 |